AGRECOL Nawóz DO WINOROŚLI, PORZECZEK, MALIN I JEŻYN, 1.2 kg
AGRECOL Nawóz do winorośli, porzeczek, malin i jeżyn, 1,2 kg
Nawóz od AGRECOL, który stosowany odpowiednio z instrukcją powoduje, że Twoje plony są obfite, a owoce dorodne, dobrze wykształcone, prawidłowo wybarwione i bardzo smaczne. Dodatkowo nawóz AGRECOL nie powoduje odkładania się w owocach azotanów, dzięki czemu owoce można jeść po nawożeniu.
Sposób użycia:
Stosować w terminach uzależnionych od gatunku:
Winorośle nawozić 3 razy w roku – wczesną wiosną, w fazie intensywnego wzrostu pędów oraz w okresie kwitnienia
Porzeczki nawozić 2 razy w roku – wczesną wiosną oraz na przełomie maja i czerwca
Maliny i jeżyny nawozić 3 razy w roku – wczesną wiosną, w maju oraz na przełomie czerwca i lipca
1. Odmierzyć konkretną dawkę granulatu, uzależnioną gatunku i wielkości roślin:
Winorośle
- winorośle młodsze – 40 g nawozu na każdy 1m powierzchni uprawy
- winorośle starsze o grubym pniu – 50-60 g granulatu pod każdą roślinę
Porzeczki
- na krzaki małe (ok. 0,5 m średnicy korony) 10-20 g granulek pod każdą roślinę
- na krzaki większe (ok. 1 m średnicy korony) 30-40 g granulek pod każdą roślinę
Maliny i jeżyny
- 1.nawożenie – wczesną wiosną użyć 30 g na każdy 1 m uprawy
- 2,nawożenie – w maju użyj 20-30 g na każdy 1 m uprawy
- 3.nawożenie – na przełomie czerwca i lipca zastosuj 15 g na każdy 1 m uprawy
2. Rozsypać granulat równomiernie wokół rośliny i zmieszać z wierzchnią warstwą gleby.
3. Po nawożeniu rośliny podlać dużą ilością wody.
* 1 garść to około 30 – 40 g nawozu.
Zawartość:
- Nawóz WE
- azot (N) – 12%
- fosfor (P2O5) – 10%
- potas (K2O) – 23%
- magnez (MgO) – 2%
Mikroskładniki pokarmowe:
- bor (B) 0,04%
- miedź (Cu) 0,1%
- żelazo (Fe) 0,2%
- mangan (Mn) 0,17%
- molibden (Mo) 0,01%
- cynk (Zn) 0,035%.